zelfportret amber

Hi! Mijn naam is Amber

Hey, super leuk dat je op mijn website terecht bent gekomen en wilt weten wie ik ben. Mijn naam is Amber Kooijman, fotograaf en woon in het gezellige Zevenhuizen (Zuid-Holland). Jullie mooiste en dierbaarste momenten vast leggen is wat ik het leukste en het mooiste om te doen.

Persoonlijk

Ik ben Amber, 28 jaar en woon samen met mijn man Mitchel en onze kat Luna in het gezellige Koningskwartier in Zevenhuizen. We zijn beide geboren en getogen in Zevenhuizen. Ik ben enthousiast, georganiseerd en rustig. Het gelukkigste maak je mij met reizen. Ik heb een half jaar in China gewoond en samen met Mitchel al veel mooie reizen mogen maken naar o.a. Japan, Indonesie, Thailand en Zuid-Afrika. Het leren kennen van nieuwe mensen en andere culturen maakt dat ik ben begonnen met mijn fotografie. Naast het velen reizen vind ik het heerlijk om op de bank een lekkere Netflix serie te kijken.

Hoe het begon

In 2020 begon ik met betaalde fotografie. Ik merkte dat ik mensen blij wil zien en maken met de kleinste dingen. Gaande weg kwam ik erachter dat ik dit terug kon vinden in fotografie en dan vooral in bruidsfotografie. Ik ben blij om iedere dag bezig te kunnen zijn met mijn droombaan. De lach op het gezicht, de verwonderde reacties en de wegpinkende traan bij het oog zijn de redenen waarom ik jullie op de foto wil plaatsen.

Wie is Beeldmerk

Waarom de naam?

Waar komt beeldmerk vandaan? Deze vraag krijg ik regelmatig. Van origine ben ik grafisch vormgever en webdesigner. Ik ben dan ook mijn hele leven bezig met beelden maken. Gaande weg merkte ik dat deze brede zin van het woord bij mij past. 

Mijn fotografie

Tijdens mijn fotoshoots ga ik opzoek naar die leuke, unieke, spontane en grappige momenten waarbij ik op de kleine details let. Zo wil ik ieders eigen en jullie gezamenlijke verhaal vastleggen op beeld, zodat jullie herinneringen op die manier vereeuwigd zijn.

In de fotoshoots vind ik het belangrijk dat jullie zijn zoals jullie altijd zijn en doen wat jullie altijd doen. In dat opzicht ben ik niets meer dan een schaduw, die achteraf jullie op jullie best op de foto heeft gezet. Een relaxte en gezellige sfeer draagt bij aan de leukste foto’s. Ongedwongen, spontaniteit en natuurlijkheid dragen daar ook zeker aan bij!

Mijn foto’s kenmerken zich als warm, puur en krachtig. 

Warm, de relatie en romantiek tussen jou en de ander(en) gevangen op het juiste moment. De liefde spreekt voor zich.

Puur, niet statisch of geposeerd, maar precies zoals jullie zijn hoe jullie in de werkelijkheid zijn. Lekker vrij, vrolijk en liefdevol waarbij gezelligheid belangrijk is.

Krachtig, geen doffe kleuren of lichte foto’s, maar juist krachtige natuurlijke kleuren. In elk beeld dat ik vastleg vindt je een betekenis en is onderdeel van een verhaal.

Ik kijk uit naar onze ontmoeting en zou het bijzonder vinden om jullie vast te mogen leggen op beeld! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op.

certificaat van voltooiing bruidsfotografie